30

În așteptarea toamnei m-am înhămat cu o pereche, pe care o ador, de cizme de piele întoarsă, cu ținută din blug și cea mai transparentă cămașă neagră cu buline, pe care o ador de asemenea; m-am postat pe o bancă din marmură și am așteptat să treacă timpul pe lângă mine.

Am aproximativ 50 de ani, în tinerețe am fost acrobat la circ, așa că hainele mulate și transparente le port cu mândrie. Până acum am trecut prin timp simțindu-i fiecare secundă, unele m-au sărutat altele m-au lovit ca o grindină peste față.

Încerc să-mi dau seama ce s-a schimmbat, de 30 de ani în acest oraș, nu mai am pisica pe care am avut-o la 20, neagră și pufoasă; am trecut prin o grămadă cu ea, când am luat-o era tare panicată, a avut doar 3 lăbuțe, dar pentru 3 lăbuțe a avut energia uneia cu 10 lăbuțe; era superbă, în sfârșit am reușit să ne înțelegem foarte bine, a fost un prieten adevărat așa cum ar fi și un câine. Oh… câine! La un moment dat am avut și un câine, un pui de vreo 3 luni al unei prietene. L-a lăsat un weekend la mine și a fost teribil, având și pisica scâncea într-una, se lua de ea și țopăia ca un descreierat, dar era atât de frumos, doar în poze și până începea să latre.

Tocmai azi mi-am luat o pisică albă, pufoasă, cu ochii albaștri, la un moment dat, pe la 35 de ani doctorul mi-a sugerat să nu-mi mai iau pisici pufoase că nu e bine pentru sănătate, dar încăpățânarea m-a făcut să-mi iau nu una, ci 3 pisici pufoase; puiul ăsta albe o nebunie, e tare prostuț și partea amuzantă e că are puțin strabism și are o fățucă tare amuzantă; când am plecat de acasă dormea atât de dulce de-mi venea să-l mănânc.

Am reușit să-mi cumpăr garsoniera de vis; aveam aproximativ 27 de ani, îi convinsesem pe părinții mei să vândă un apartament pentru  că cu o zi înainte am găsit la anunțuri pe net: Vând Mansardă Urgent! doar cuvântul mansardă m-a făcut să tresar, m-am uitat pe poze am stabilit o întâlnire cu proprietarul, am făcut demersurile și asta a fost. Învelită toată în lemn, cu tavanul destul de aplecat ca o persoană de aproape 2 m să nu se lovească de el, cu ferestre în tavan, o bucătărie mare și cu o baie cu jacuzzi. Ce îți mai poți dori? Și să completez că jacuzzi-ul era în podea?

Garsoniera am împărțit-o cu singurul bărbat pe care l-am iubit cu adevărat. Petreceam diminețile smotocind pisici, având un mic dejun ca pentru regi printre așternuturile la fel de pufoase ca pisicile noastre. Cu părul răvășit mă săruta, atât de masculin în mișcări, buzele atât de bine proporționate îmi atingeau atât de suav pielea, era primăvara mea din fiecare zi, în fiecare noapte împărtășeam o iubire de vară, iar în fiecare dimineață vedeam răsăritul în ochii lui. Și da ne certam în fiecare zi, când ne împăcam era facerea universului.

Am avut 2 copii minunați, o fată și un băiat, gemeni. Aveau ochii lui albaștri părul meu negru. I-am răsfățat ca și când ar fi fost pisicuțele noastre. Am făcut totul așa încât să fie moștenirea noastră, să ducă mai departe amintirea noastră și zic eu că am reușit. Ajungând atât de bătrâni amândoi, le-am dat tot ce am agonisit o viață întreagă, iar noi ne-am întors la garsoniera noastră. Ei au împărțit casa din provincie, e convenabil, știu sigur că vor fi mereu unul alături de altul la greu, mai ales că noi nu le călcăm intimitatea, dar sigur mansarda e a noastră. Familia noastră e o mafie mică, avem tradiția noastră de duminică când ne întâlnim cu toată toții și cea de dinainte de sărbători. 

Băiatul a făcut ce și-a dorit în viață, iar acum lucrează în imobiliare, e șarmant, frumos și își iubește enorm soția și cei 3 copii, gemeni fată băiat și încă un băiețel, care abia învață să facă la oliță; pe cealaltă parte fata lucrează și ea, dar în evenimente, la rândul ei căsătoriă cu 4 copii, gemeni și gemeni, fată și băiat de fiecare dată; ce clișeu. Partea frumoasă din toată povestea e că amândoi s-au căsătorit în aceeași zi. 

Eu spre deosebire de ei n-am știut ce vreau să fac în viață, am avut din atâtea de ales, dar niciodată nu mi-a plăcut într-un sfârșit, m-am plictisit de tot ce începeam să fac. Poate din cauza faptului că nu eram sigură pe mine, că toată viața m-am căutat, că am avut un singur om pe care l-am iubit și pe care l-am găsit în inima mea, pentru că el mi-a oferit o familie minunată unde nu am dus nicio grijă, pentru că mă iubea așa cum eram, și da, eram foarte rea.

Trebuie să recunosc, am crescut alături de copii mei, ei mi-au fost liniștea, iubitul, soțul meu mi-a fost de toate, de la 20 de ani mi-a fost liniștea sufletului. Într-o lume în care capătul tunelului nu-l poți vedea pentru că toate sentimentele negative îți îneacă sufletul, ei au mers alături de mine și au purtat torțe ca să-mi lumineze calea. 

Azi mă simt împlinită, iubită și știu că iubesc, recunosc că sunt dependentă de ei și dacă ei n-ar fi timpul s-ar opri în loc, n-aș mai simți, lumina s-ar stinge dintr-o dată și nimic n-ar mai avea sens.

30 și va mai urma.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s