Tags

, , ,

Orice ai sperat se năruie într-o singură secundă. Spuf! Și moare ca și când n-ar fi fost vreodată, te-ai oferit unui om a mia oară, te-ai deschis în fața lui ca în fața celui mai bun prieten, l-ai iubit, l-ai văzut ca pe  un înger atâta timp și dintr-o dată te vezi singur, călcat în picioare, mințit, înjosit, ți-ai fi dat toată viața pentru el, ai fi mers până la capătul lumii ca în ziua când zăpada dintr-o iarnă superbă a dispărut nimicită de căldură, nu-i așa că doare?

Te ustură ca fierul încins și îți dai seama că ești o altă vacă însemnată de iubirea lui, ai fost trădată de cârjele care te ajutau să mergi, de părinții care ți-au dat viață, de cei despre care credeai că îți sunt prieteni, ai fost trădat de  cancerul pe care-l aștepți să vină și să-ți curme suferința sufletească, de întunericul speriat de soare, ai fost trădat de tot ce iubeai, ai fost aruncat ca o cârpă la poarta unui cimitir cu speranța că vei muri și vei fi mai aproape de locul tău de veci.

Ai fost părăsit în fiecare secundă a vieții tale mizerabile de toți, te-ai părăsit pe tine, ai cedat să mai lupți pentru tine, viața ta s-a sfârșit în acea zi de primăvară când soarele a fost mai cald ca niciodată și a topit tot ce iubeai tu mai mult.

Te-ai născut într-o zi de iarnă, te-ai născut în zodia ghinionului, sau așa au crezut toți. Ai simțit incertitudinea zilei de mâine din secunda în care cei ce trebuiau să-țu fie îngeri păzitori te-au părăsit, iar tu gângurând cuvinte neînțelese de nimeni ai jurat să fii propriul tău înger și să-ți faci singur alegerile în viață, ai puterea de a alege, tu ești supremul, cel care alege, restul sunt doar aleși. Așa ți-ai făcut norocul, dar ai grijă, cei pe care i-ai ales pot renunța la tine pentru altceva, ce cred ei că e mai bun.

Ți-ai făcut norocul, tu ești Dumnezeul tău, ai creat, ai ales și ai suferit  când cei pe care-i credeai ai tăi au ales altă religie decât a ta și ai fost iar părăsit pentru a mia oară, ai pătimit pentru păcatele altora, ai iubit și ai fost înlăturat, alungat din lumea ta, au fost murdărit de mizeria lor.

Au aruncat cu sângele din palmele lor în tine și când te-ai ridicat s-au lipit de tine și asemenea buruienilor care te-au ales ca să sugă toată seva din tine ca mai apoi să rămâi fără vlagă, să rămâi uscat și nefolositor nimănui; fără seva ta, religia ta nu mai ești nimic, dar cu ultima suflare pe patul de moarte mai apuci să zici: ”Vă iubesc pentru că m-ați părăsit, pentru că m-ați învățat ce e puterea.”

Advertisements